Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Τετάρτη 30 Μάη, 10:30 το πρωί στην Πλατεία Καρατάσου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Τετάρτη 30 Μάη, 10:30 το πρωί στην Πλατεία Καρατάσου.
Η επίθεση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι η ίδια που ξεκληρίζει μικρούς και μεσαίους αγρότες από τα χωράφια και τα χωριά τους.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος ή να πιστέψει τα παραμύθια της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, περί «δίκαιης ανάπτυξης», για δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» που υποτίθεται ότι κάνει η κυβέρνηση στα πάισια της αναθεώρησης της ΚΑΠ. Δεν πρόκειται να αλλάξει τον χαρακτήρα τη νέας ΚΑΠ 2021-2027 που στοχεύει στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων ξεκληρίζοντας βίαια χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.
Τα προβλήματα όπως οι απλήρωτες παραγωγές, η μη κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές από ζημιές των αποζημιώσεων, οι ανοιχτές τιμές στα προϊόντα μας, το υψηλό κόστος παραγωγής, η φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, ο ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια είναι εδώ. Οι αγρότες δεν θα σωθούν με ημερίδες και εκδηλώσεις για των προώθηση του «κομφούζιου», μόνο οι ίδιοι μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους βγαίνοντας στο δρόμο του αγώνα με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα.
Παλεύουμε για:
* Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα
* Κρατικό φορέα ΕΛΓΑ που να καλύπτει στο 100% της ζημιάς από όλες τις καταστροφές και τις νόσους
* Άμεση αποζημίωση από τις βροχοπτώσεις στις 14, 17 Ιούλη 2017
* Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας λόγω του εμπάργκο
* Κατάργηση του 7% των εισφορών στο ΕΦΚΑ
* Άμεση θέσπιση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων 15.000€
* Αφορολόγητο όριο 12.000€ + 3.000€ για κάθε παιδί
* Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ