Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση ο Σ.Ο. Βέροιας κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 15 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» της Πτολεμαΐδας υπό την αιγίδα της ΕΣΣΚΕΔΥΜ και αποτελούσαν την προκριματική φάση για την άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία, συμμετείχαν 11 ομάδες από διάφορες
πόλεις της Κεντροδυτικής Μακεδονίας με δεκαμελείς συνθέσεις στις σκακιέρες τους.
Αν εξαιρέσουμε τις 2 ήττες από τις πολύ ισχυρές ομάδες της Λ.Π. Φλώρινας και του Σ.Ο. Κατερίνης οι οποίες τερμάτισαν στην 1η και 3η θέση αντίστοιχα, στους υπόλοιπους αγώνες η ομάδα της Βέροιας έδειξε τη δύναμή της και με 2 νίκες και 1 ισοπαλία κατέκτησε σχετικά εύκολα την 4η θέση αφήνοντας πίσω της αρκετές δυνατές ομάδες, κάποιες από τις οποίες διέθεταν στη σύνθεσή τους και παίκτες GM.
Οι σκακιστές και σκακίστριες της Βέροιας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα των παρευρισκομένων καθώς αντιμετώπισαν ως ίσο προς ίσο τους θεωρητικά (βάσει ELO) δυνατότερους αντιπάλους τους, φτάνοντας πολλές φορές στην επιτυχία και προκαλώντας τον γενικό θαυμασμό.
Για την ομάδα του Σ.Ο. Βέροιας αγωνίστηκαν:
Στις ανδρικές σκακιέρες, εκ περιτροπής, οι άρτια καταρτισμένοι και πάντα δυνατοί ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΓΚΟΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Στη γυναικεία σκακιέρα η πολύ καλή και σταθερή για ακόμη μία φορά 20χρονη φοιτήτρια ΤΣΙΑΒΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ-ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ.
Στις σκακιέρες των νεανίδων η καλύτερη νεανίδα κάτω των 12 ετών της Κεντροδυτικής Μακεδονίας (βάσει ELO αλλά και επιδόσεων των τελευταίων ετών) ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (στην κατηγορία Κ20) και η έκπληξη των αγώνων, φοβερή 10χρονη ΠΕΛΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ (στην κατηγορία Κ16), που στην πρώτη της συμμετοχή με την ομάδα της Βέροιας τρόμαξε τις αντιπάλους της με το εντυπωσιακό παιχνίδι της κερδίζοντας σημαντικούς βαθμούς στην πορεία προς την 4η θέση.
Στις εφηβικές σκακιέρες οι ταλαντούχοι 14χρονος ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (στην κατηγορία Α20) και 13χρονος ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (στην κατηγορία Α16), οι οποίοι με το συνετό παιχνίδι τους, απέναντι σε ισχυρότερους θεωρητικά αντιπάλους, απέδειξαν γιατί θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της περιοχής.
Στην παιδική σκακιέρα (Α12), εκ περιτροπής, οι πρωτοεμφανιζόμενοι με την ομάδα της Βέροιας αλλά πολύ ελπιδοφόροι 12χρονοι ΝΑΚΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΠΕΛΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο 9χρονος ΝΑΚΙΤΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ο οποίος μάλιστα έδειξε το φοβερό ταλέντο του, καθώς στο μοναδικό αγώνα που συμμετείχε, με εντυπωσιακή ανατροπή, κατανίκησε τον δυνατότερο θεωρητικά αντίπαλό του αφήνοντας άφωνους όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.
Η τελική βαθμολογία:
1 Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12
2 Σ.Ο. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» 9
3 ΣΟ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 9
4 Σ.Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ 6
5 Σ.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ» 6
6 Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 5
7 Ο.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5
8 ΠΑΣ. ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ 8Χ8 5
9 Σ.Ο. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» 4
10 Σ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
11 Σ.Ο.Π.Κ.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2
Την επιτυχία της ομάδας μας την αφιερώνουμε στον εκλιπόντα φίλο και συναθλητή μας ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την αρωγή τους το ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ‘’LIDO’’ όπως και το ΚΑΦΕ «ΜΙΚΡΟ ΧΑΝΙ» που έχει γίνει το σκακιστικό στέκι της περιοχής μας.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΤΣΙΑΒΟΥ Ρ., ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ., ΠΕΛΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡ., ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ