Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “IMTB 2018” ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ



Θετικός ήταν ο απολογισμός για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “International Mediterranean Tourism Market IBTM 2018”, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.
Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως πρωταρχικό στόχο την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος
της περιοχής στο εξωτερικό, η ΠΚΜ συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στη διεθνή έκθεση IBTM 2018, ισχυροποιώντας τη θέση της στην ισραηλινή αγορά καθώς οι ισραηλινοί τουρίστες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία για το δωδεκάμηνο τουρισμό.
Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ε.Ο.Τ., όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους για τη  Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου που συνδέονται ιστορικά με την περιοχή του Ισραήλ. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τα εβραϊκά μνημεία και τον πλούσιο εβραϊκό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, λόγω των ισχυρών δεσμών των δύο περιοχών καθώς ένας μεγάλος ο αριθμός των Εβραίων έζησαν ή έλκουν την καταγωγή τους από την Κεντρική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, πάνω από 500.000 Ισραηλινοί επιλέγουν κάθε χρόνο την Ελλάδα ως προορισμό και είναι εμφανή τα αποτελέσματα της ανάκαμψης της τουριστικής αγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, με τις αφίξεις των Ισραηλινών τουριστών να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, κατατάσσοντάς τους στην πρώτη δεκάδα αλλοδαπών επισκεπτών στη χώρα μας.  Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ισραηλινών, καθώς ένας στους δέκα Ισραηλινούς επισκέπτονται τη χώρας μας για διακοπές κάθε χρόνο. Τα τρία τελευταία χρόνια πάνω από 1,5 εκατομμύρια Ισραηλινοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, με την Κεντρική Μακεδονία να καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους κατά τη διάρκεια όλου του έτους. 
Στον χώρο της Περιφέρειας μέσα στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. φιλοξενήθηκαν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους στην πολύ σημαντική αυτή αγορά. Τον χώρο επίσης επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ενώ παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωναν το κοινό και εκπροσώπους ελληνικών και ισραηλινών φορέων.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε στην εξωστρέφεια και στον ανταγωνιστικό τομέα του τουρισμού, όπου η ολοκληρωμένη τουριστική μας πολιτική, σε συνδυασμό με τις σωστές συνεργασίες, αποδίδει καρπούς. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της τουριστικής μας στρατηγικής. Προχωράμε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής της περιοχής μας, επιδιώκοντας συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό με κυρίαρχο στόχο να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, να διευρύνουμε περαιτέρω την αναγνωρισιμότητά της διεθνώς και να ισχυροποιήσουμε τη θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, κεφαλαιοποιώντας την ισχυρή ιστορική παρουσία και πολιτισμική ταυτότητά της», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, «η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί για τους Ισραηλινούς έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου, καθώς η Ελλάδα αποτελεί για τους Ισραηλινούς προορισμό με εγγύτητα στη χώρα τους, που τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας. Οι επισκέπτες από το Ισραήλ δίνουν έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια και στη συνέχεια στην τιμή. Μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή μας αποτελεί και η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου από την Aegean Airlines και την Arkia Airlines, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ. Η επιθυμία των επισκεπτών για υπαίθριες δραστηριότητες όλο τον χρόνο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία διαθέτει θεματικά προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για ορειβασία, ράφτινγκ, τρέκινγκ, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία στο βουνό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, γεγονός που την καθιστά  τον ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες».


Ευχαριστούμε  για  τη  συνεργασία


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ