Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΟΓΑ :Πότε θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Η παράταση στην ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων (21 Ιουλίου) δημιούργησε νέες συζητήσεις σχετικά με την ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ.
Όπως είχε γράψει αποκλειστικά ηaftodioikisi.gr, που παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου
του ΟΓΑ και έθεσε ερωτήματα προς την διοίκηση, τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβληθούν μεταξύ 20-25 Ιουλίου (με “τάση” προς τις 20/7). Στη βάση αυτή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα χρήματα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ακόμα και την Παρασκευή 21 Ιουλίου. 
Ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Πλιάκης, μάλιστα είχε πει στην aftodioikisi.gr πώς, “μέχρι τις 12/7 πρέπει να έχουμε τελειώσει τους ελέγχους για να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής”.
Το ότι παρατάθηκε η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων (21 Ιουλίου), είναι ένα γεγονός που συνδέεται με τις προϋποθέσεις καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς η υποβολή είναι απαραίτητη προϋπόθεση και προηγείται του εντύπου Α21.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο προγραμματισμός στον Οργανισμό δεν έχει αλλάξει και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν βγαίνουν «εκτός πλάνου».
Γι’ αυτό και εξ’ αρχής δόθηκε το μεσοδιάστημα «20 με 25» και δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία, που πιθανόν να έφερνε κάποιες αποκλίσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΓΑ θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση και θα ενημερώσει τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ