Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Στις 150.000 οι αποποιήσεις κληρονομιών για το 2017! «Ασήκωτο» το βάρος, λόγω υψηλών φόρων και κόστους συντήρησης.

«Ασήκωτο» το βάρος, λόγω υψηλών φόρων και κόστους συντήρησης. Ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση αναιρεί τον εαυτό του. Σε λίγο το Δημόσιο θα παίρνει μαζικά τις περιουσίες όσων αναχωρούν για το ταξίδι χωρίς γυρισμό.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες σπεύδουν να «ξεφορτωθούν» ακίνητα και περιουσίες που κληρονομούν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης και τους φόρους. Το 2016 κατατέθηκαν 54.000 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς, ενώ φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα τριπλασιαστεί υπερβαίνοντας τις 150.000 αιτήσεις.
Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η αγωνία των κληρονόμων, που καταθέτουν άμεσα την αίτηση, ενώ πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού που ήταν εν πλω έσπευσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσω πληρεξουσίου.
Περίπου 30% από εκείνους που αποποιούνται το κάνουν διότι είτε δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες – οι περισσότεροι – είτε διότι κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να «φορτωθούν» τα βάρη ακινήτων που κληρονομούν. Το 28% όσων αποποιούνται κληρονομιές το κάνει διότι τα ακίνητα που κληρονομεί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό εκτιμάται ότι ανήκει σε αυτούς που μέσω αυτού του τρόπου επιλέγουν να γλιτώσουν φόρους για γονικές παροχές από τη μεταβίβαση περιουσιών προς τα παιδιά τους, τις οποίες οι ίδιοι κληρονομούν από τους δικούς τους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ