Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιδρουν γονεις σε Δημοτικα σχολεία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για την φοιτηση των προσφυγοπουλων..Τι λεει ο Δημαρχος Αλεξανδρειας.

Μετά το Ωραιόκαστρο και τη Φιλιππιάδα, συνεχίζονται οι αποφάσεις Συλλόγων Γονέων σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία τους.
Τώρα ήταν η σειρά του Συλλόγου Γονέων του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας να πει «όχι» στους πρόσφυγες-μαθητές.
Συμφωνα μς το σαιτ http://emvolos.gr/ σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να μην δεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Να σημειωθεί ότι η απόφαση της άρνησης υποδοχής προσφύγων-μαθητών ήταν σχεδόν ομόφωνη.
Από την πλευρά του, ο κ. Διαμαντόπουλος είπε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες-μαθητές, θα ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

 Τι λεει ο Δημαρχος Αλεξανδρειας
Αναφερόμενος στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1 στις υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις.«Δεν θέλουν οι γονείς τα παιδιά τους να βρεθούν, κάποια στιγμή, στο ίδιο προαύλιο με τα προσφυγόπουλα. Επικαλούνται, κι ως ένα βαθμό ορθώς, τα ζητήματα υγιεινής που μπορεί να προκύψουν»
επισημαίνει στον Alpha 96,5 και στην εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη» ο Παναγιώτης Γκυρίνης, δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Ωστόσο ο κ. Γκυρίνης σημειώνει πως στη διάρκεια της συνεδρίασης του συλλόγου, «οι αντιδράσεις εκείνο το βράδυ ήταν πέραν του δέοντος. Οι γονείς αντιδρούν με τον τρόπο που επέλεξαν αυτοί», σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλλεξε ο δήμαρχος από τον εκπρόσωπο του δήμου ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση.
Ο ίδιος επισημαίνει πως ως δήμαρχος «δεν μπορώ να συζητώ με ΜΚΟ και τους οποιουσδήποτε άλλους. Έχω επαφή με το υπουργείο και ενημερώνομαι» γνωστοποιώντας πως σε σημερινή συνομιλία του με τον γ.γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «μου μετέφερε τον προβληματισμό του, μου είπε το στόχο του υπουργείου, εγώ του μετέφερα την αγωνία των γονέων. Θεωρώ πως όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν του υπουργείου. Αντιλαμβάνομαι και τη δύσκολη θέση του υπουργείου να λύσει το ζήτημα και κάποια στιγμή τα παιδιά να φοιτήσουν σε κάποια σχολεία.»
Εξειδικεύοντας τις επόμενες κινήσεις του, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμού των δράσεων λέγοντας πως «υπάρχουν λύσεις που δεν θ
‘χουν διαρκώς τους γονείς και τα παιδιά στα κάγκελα. Πρέπει να το δούμε ψύχραιμα και μεθοδικά».
«Τα σχολεία μετά τις 3 είναι ανοιχτά. Στα προαύλια των σχολείων παίζουν ελληνόπουλα. Θα ‘ρθουν σε επαφή. Το θέμα είναι αν αυτή η επαφή εγκυμονεί κινδύνους; Προσωπικά θεωρώ πως όχι, αλλά πρέπει να βρούμε κοινό τόπο για τη λύση του προβλήματος», αναφέρει ακολούθως ο κ. Γκυρίνης.
Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος γνωστοποιεί πως η ΜΚΟ η οποία έχει την ευθύνη περίθαλψης των προσφύγων στην Αλεξάνδρεια δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των προσφύγων, προτρέποντας το υπουργείο Παιδεία «ας προετοιμάσουν σωστά την υγεία των ανθρώπων. Τα παιδιά πρέπει να ‘χουνε βιβλιάριο υγείας. Ας ολοκληρωθούν όλα αυτά κι εδώ είμαστε και συζητάμε. Για τη συγκεκριμένη ηλικία (σ.σ. 7-12 ετών) είναι από 63 ως 65 παιδιά».
Τέλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας επισημαίνει την ανάγκη συνεννόησης με την κυβέρνηση και συμμετοχής στο σχεδιασμό δηλώνοντας πως «ο κ. Παπαδόπουλος (σ.σ. ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) μου μετέφερε ότι αυτό θα γίνει. Δεν θέλω να ‘μαι επίσημος συνομιλητής με τις ΜΚΟ. Βλέπω ότι προσπαθεί να το εφαρμόσει. Όμως δεσμεύονται από τη συμβατική τους υποχρέωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ