Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΑΜΜΟΥ-ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Θέλοντας να σχολιάσω τιςς διαπιστώσεις που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβουλιο Βεροιας ο Συμβουλος της Λαικης Συσπειρωσης Γ Μελιοπουλος για το Δημοτικό Σχολειο Αγιας Βαρβαρας - Αμμου - Ασωματων του Δημου Βεροιας ως προεδρος ακομη και επι Δυο θητείες του Συλλογου Γονεων και Κηδεμονων και εκπροσωπώντας το ΔΣ και τους γονεις πράγματι ειναι σωστές και αληθείς οι διαπιστώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα εν λογω Σχολεία απο πλευρας
κτιριακών υποδομών.Πράγματι δεν ειναι σε καλη κατάσταση ,πράγματι την δουλεια που επρεπε να κανει η σχολική επιτροπή την κάνουν οι γονείς εθελοντικά οπως το βάψιμο η καποια αλλα μερεμέτια που ειναι ομως απλως μπαλώματα και δεν επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα που υπαρχουν.Ο αρμοδιος Αντιδημαρχος Παιδειας οπως και η τεχνικη υπηρεσία ειναι ενημερωμένοι κεδω και καιρο και μαλιστα καλέστηκαν απο τον Συλλογο Γονεων και ειδαν επι τοπου τα προβλήματα τοσο με τα ασυντήρητα κτηρια τις ανύπαρκτες περιφράξεις τα παμπάλαια παράθυρα που σπάζουν νερα οταν βρεχει δυνατα τα τσιμπούρια οι ψυλλοι αλομη και φιδια που εμφανίζονται το καλοκαιρι και πολλα αλλα.Τα θεσαμε ολα αυτα υποψιν των αρμόδιων πηραμε καποιες υποσχεσεις αλλα οι απαντησεις για οικονομικη στενοτητα και ελειψη προσωπικου φρεναρουν οποια σοβαρη παρεμβαση στα εν λογω Σχολεια.Και τωρα μαλιστα ενας λογος παραπανω που το Σχολειο της Αγιας Βαρβαρας θα φιλοξενησει και προσφυγοπουλα συμφωνα με αποφασεις του Υπουργειου απο το διπλανο ΧΟΤ ΣΠΟΤ του Στρατοπεδου Αρματωλου Κοκκινου αυτα τα θεματα πρεπει να επιλυθουν η τουλαχιστον καποια απο αυτα.Οι γονεις πρροσφερουν οτι μπορουν αλλα η Πολιτεια και ο Δημος ειναι αυτοι που πρεπει να κανουν καποια πραγματα σε αυτα τα σχολεια πρωτου καταρευσουν καποια ημερα.
Για τον Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων Δημοτικου Σχολειου Αγιας Βαρβαρας Αμμου Ασωματων
Ο Απερχομενος προεδρος
 Γρυπαρης Εμμανουηλ
Μελος ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Μελος ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Αθμιας -Βθμιας Ν ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ http://www.veriotis.gr




Την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν κάποια σχολεία σε χωριά που ανήκουν στο δήμο Βέροιας, παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε κάποια σχολεία σε χωριά του δήμου Βέροιας. Δυστυχώς η εικόνα είναι άσχημη. Το σχολείο στην Αγία Βαρβάρα για παράδειγμα δεν έχει βαφτεί από το δήμο με αποτέλεσμα να αναλάβουν το βάψιμο οι γονείς με δικά τους έξοδα. Στα σχολεία της Άμμου και των Ασωμάτων είδαμε παράθυρα παμπάλαια που μπάζουν αλλά και αίθουσες που το νερό της βροχής μπαίνει από την οροφή, με τους μαθητές να τραβάνε τις καρέκλες τους για να μη βραχούν. Είναι προβλήματα που γνωρίζετε κύριοι του δήμου εδώ και καιρό. Πότε σκοπεύετε να προβείτε στις επισκευές τους;» είπε απευθυνόμενος στους αρμόδιους αντιδημάρχους, ενώ αναφέρθηκε και στην αντισεισμική προστασία των σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ