Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν ΗΜΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους προγραμματίζεται και η ένταξη των προσφυγόπουλων από τα Κέντρα Φιλοξενίας Αγίας Βαρβάρας και Αλεξάνδρειας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Παιδιά ηλικίας 4-7 ετών θα φοιτήσουν σε παραρτήματα νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουν εντός των Κέντρων, ενώ παιδιά 8-12 ετών θα φοιτήσουν σε απογευματινές Τάξεις Υποδοχής που θα συσταθούν
σε γειτονικά, με τα Κέντρα, Δημοτικά Σχολεία. Στο Κέντρο φιλοξενίας της Αγίας Βαρβάρας οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες. Στο Κέντρο της Αλεξάνδρειας διατίθεται ένας χώρος και αναζητούμε έναν ακόμα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας. Στην προσπάθειά μας σημαντική είναι η βοήθεια που μας προσφέρουν Έλληνες εθελοντές και επιστήμονες, καθώς και οι Οργανώσεις Refugee Support και IRC (η φωτογραφία από το Κέντρο Φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια). Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων είναι ένα στοίχημα που οφείλουμε να το κερδίσουμε ως Κοινωνία, Πολιτεία και Εκπαίδευση.

1 σχόλιο:

  1. Δεν βάζουμε στοιχήματα, ο τζόγος είναι πάντα καταστροφή, ιδίως όταν πρόκειται για το μέλλον της ίδιας μας της Πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ