Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Μειώθηκαν αισθητά τα έσοδα των εκκλησιών…”Ανοίγουμε τα παγκάρια και βρίσκουμε 5λεπτα”! λενε οι ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών.

Μειώθηκαν αισθητά τα έσοδα των εκκλησιών σύμφωνα με τον μητροπολίτη
Κέρματα των είκοσι, των δέκα, ακόμη και των πέντε λεπτών αντικρίζουν οι ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, όταν ανοίγουν τα παγκάρια των ενοριών τους για να κάνουν την καταμέτρηση των χρημάτων που ρίχνουν οι πιστοί για τα κεριά που ανάβουν.
Η μείωση στα έσοδα που έχουν οι ιεροί ναοί στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες ανέρχεται και σε
50%.
Εξαιτίας της μείωσης αυτής θα είναι δύσκολη η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων σε κάποιους ναούς.
Τη μεγάλη μείωση που παρουσιάζουν τα έσοδα των ναών επιβεβαίωσε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
e3c1ab25227576dc575e27f77a1c48cf_L
«Πράγματι υπάρχει μείωση στα έσοδα των ναών, που φθάνει στο 50%. Δεχθήκαμε παράπονα από ιερείς, που δυσκολεύονται να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα και βρίσκονται σε ενορίες, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κύριλλος.
Σε ερώτηση αν εξαιτίας της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης είναι μεγαλύτερη η προσέλευση των πιστών στους ιερούς ναούς, ο κ. Κύριλλος δήλωσε:
«Η προσέλευση στους ιερούς ναούς στη Ρόδο τα καλοκαίρια είναι κυμαινόμενη. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τους επισκέπτες του νησιού. Ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης τώρα πλέον δεν μετακινείται στις δημοτικές ενότητες για να παρακολουθήσει τα πανηγύρια. Παρακολουθεί τις θρησκευτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις στην πόλη. Έχει γίνει δηλαδή ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος τόνισε πως ήρθε η ώρα οι πολίτες να πιστέψουν ουσιαστικά στο Θεό και να μην καταφεύγουν σε Εκείνον μόνο όταν βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
«Ο κόσμος αισθάνεται ως καταφύγιο την εκκλησία. Δεν έχουμε όμως ανάγκη από καταφύγια αλλά από την ουσία της πίστης. Ίσως οι δυσκολίες θα πρέπει να γίνουν αφετηρία για κάτι διαφορετικό. Πρέπει να πιστέψουμε πραγματικά και ουσιαστικά στο Θεό και να του ζητήσουμε να έρθει στη ζωή μας, την προσωπική και την κοινωνική. Εδώ και πολύ καιρό όμως οι πάντες είχαν τοποθετήσει στο περιθώριο το Θεό».
agioritikovima.gr

1 σχόλιο:

  1. kai pola sas einai o xristos petaxe tous emporous mesa apo tin eklisia kai eseis xanampikate alites les kai einai supermarket timi sto keri pou timi na sas baloun stin kasa sa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ