Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Την Πέμπτη ανοίγουν οι τράπεζες για τις συντάξεις.Με πλαφον 240 ευρω για οσους δεν εχουν καρτα ΑΤΜ.

Από την Πέμπτη θα είναι σίγουρα ανοιχτές οι τράπεζες για να μπορούν να πάρουν χρήματα οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, γίνεται προσπάθεια μήπως αυτό
σταθεί δυνατό από την Τετάρτη. Τα καταστήματα που θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους θα είναι: 250 της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Πειραιώς, 150 της Eurobank και 200 της Alpha Bank.

Σε αυτά, οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν το ποσό της σύνταξής τους ολόκληρο, αλλά σωρρευτικά από 60 ευρώ για κάθε ημέρα έως τότε. Κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δηλαδή, αν κάποιος άλλος πολίτης δεν κάνει ανάληψη 60 ευρώ μία ημέρα, δεν σημαίνει ότι την επόμενη μπορεί να «σηκώσει» 120 ευρώ.

Στις επίμονες ερωτήσεις των οικονομικών συντακτών για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, η επίσημη απάντηση ήταν πως αυτό θα συμβεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα. Γίνεται όμως συζήτηση με τις τράπεζες για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά για περιορισμένο είδος συναλλαγών.

Επίσης, οι ελληνικές αρχές αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για ενίσχυση του ELA στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν αυξηθεί η έκτακτη χρηματοδότησης, τότε μπορεί και να ανέβει πάνω από τα 60 ευρώ το όριο για τις αναλήψεις.

Ακόμη διευκρινίστηκε ότι:

Οργανώθηκε νέα ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, το ΥΠΟΙΚ, τις τράπεζες, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Εχουν δημιουργηθεί τηλεφωνικά κέντρα σε κάθε τράπεζα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν έχουν ρευστό μαζί τους και πρέπει να πληρώσουν με κάρτα, θα αυξηθεί το όριο για τη χρήση των καρτών τους, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα αυξηθεί και κατά πόσο.
Δεν μπορεί να βρεθεί λύση για το γεγονός ότι πολλοί πρατηριούχοι δεν δέχονται πλέον χρεωστική κάρτα, επειδή αν δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές με ηλεκτρονικό τρόπο οι ίδιοι, θα πρέπει να αγοράσουν καύσιμα με μετρητά.
Για τις επιταγές αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες λήξης.
Ολες οι ηλεκτρονικές πληρωμές προς το εσωτερικό είναι απεριόριστες.
Υπάρχει ειδική επιτροπή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εγκρίνει αιτήματα για περιορισμένα είδη συναλλαγών προς το εξωτερικό, για φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ