Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη, υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας, για τον καθορισμό των απαιτούμενων μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης‏.Πανω απο 11000 οι αναγκες για εργατες γης στην Ημαθια.

Σύσκεψη, για τον καθορισμό των απαιτούμενων μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28η Ιανουαρίου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδη, παρουσία του εντεταλμένου σε Θέματα Αγροτικής Οικονομίας  περιφερειακού συμβούλου κ.Θεόφιλου Τεληγιαννίδη  και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων  της Π.Ε Ημαθίας και εκπροσώπων Κοινοπραξιών, Αγροτικών Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων.

Κοινή απόφαση των παρευρισκόμενων φορέων η προώθηση  του αιτήματος των αναγκών της Ημαθίας προς την ΠΚΜ, του αριθμού των 11.000 αλλοδαπών εργατών γης με εξάμηνη εποχική απασχόληση , καθώς και 20 εποχικών εργατών κτηνοτροφίας, καθώς 200 εργατών γης και 20 εργατών κτηνοτροφίας με εξαρτημένη εργασία για κάθε χρόνο της επόμενης διετίας.
Επίσης αποφασίσθηκε η κάθοδος της Π.Ε Ημαθίας και των συνεταιριστικών οργανώσεων το επόμενο χρονικό διάστημα στα αρμόδια υπουργεία ( Εσωτερικών και Εργασίας) ώστε να βρεθεί λύση  στο τεράστιο κόστος μετάκλησης, το οποίο αγγίζει τα 370 ευρώ το δίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ