Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Δ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ -- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Προχθές Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το θέμα σχετικά με την γέφυρα Κουσίου, που ως γνωστό αναβλήθηκε, λόγω της αντίδρασης του δωρητή στην αλλαγή της μελέτης όπως επεδίωκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών. Όμως την λύση που πρότεινε η πλευρά του δωρητή, είχα εκφράσει προ τριών ετών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στις 16/11/2011 κατά την συζήτηση της 738/2011 απόφασης, διακρίνοντας από τότε την
ανικανότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να εκτελέσει το έργο αυτό.
Να τι είχα πει τότε :
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το υπ’ αριθ. 27/2011 πρακτικό συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας
Αρ. απόφ. 738/2011
Π ε ρ ί λ η ψ η
Απόρριψη ενστάσεως αναδόχου του έργου
«Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά της
αρ.53732/11 πράξης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας
(ειδική διαταγή).

Σήμερα στις 16 Νοεμβρίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 18:00 και σε συνεχόμενη συνεδρίαση την επομένη στις 17 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 συνήλθε……………………………………………………..
Δάσκαλος: Θα ήθελα να κάνω μια τοποθέτηση………………………………………
……………Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Πήγα με του Μπάμπη Γκιόνογλου τον αδερφό, τον Ηλία Γκιόνογλου, στο βιολογικό καθαρισμό Ριζωμάτων. Μου λέει Τάκη, το χτύπησα το έργο και μπήκα 200.000,00 € μέσα. Ο εργολάβος έμπορος είναι, καλά κάνει. Προσπαθεί έστω να πάρει και ένα ευρώ παραπάνω, αλλά τη γέφυρα δε βλέπω να την κάνει και είμαι κάθετος πλέον κι επειδή θέλω να βλέπω στα μάτια και τους δημότες και όλους μας και τα παιδιά μου, πιστεύω ότι στον εργολάβο αυτό πρέπει να γίνει απόλυτη εφαρμογή του νόμου, τι λέει ο νόμος, τίποτε άλλο, ούτε να του χαρίσουμε, ούτε τίποτα. Και υπάρχουν λύσεις. Στη δευτερομιλία μου αν υπάρξει, θα προτείνω και τη λύση. Η πρόταση η δική μου είναι να γίνει διαδικασία έκπτωσης και να αναλάβει η διαχειριστική αρχή. Τα έχω πει. Να πάμε σε διαδικασία έκπτωσης αναδόχου και να αναλάβει η διαχειριστική αρχή, να καλέσει ένα σοβαρό εργολάβο και να του πει ένα τεμάχιο για να κλείσει τη γέφυρα και τελείωσε.
Η μόνη λύση είναι αυτή για εμένα για να μπορέσει να γίνει η γέφυρα. Αναλαμβάνει η διαχειριστική αρχή. Ό,τι εργασίες υπολείπονται για να κλείσει, γιατί κάποια στιγμή η υπηρεσία έκανε παζάρια με τον ανάδοχο, θα του δώσουμε μασίφ κάγκελα για να προχωρήσει την εργασία και τέτοια πράγματα. Δε γίνονται αυτά ρε παιδιά. Που είμαστε; στην Ουγκάντα; Η σωστή λύση είναι να μπούμε σε διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου και να μπει η διαχειριστική αρχή με ένα μηχανικό μονάχα και να του πει του εργολάβου, έναν εδώ ντόπιο, όποιον να είναι, έλα πάρε το έργο και τελείωσέ το, πόσα λεφτά θέλεις, τόσα; τόσα.

Αυτά έλεγα τότε πριν τρία χρόνια, αλλά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος μιλούσα σε αυτιά ερμητικά κλειστά. Μάλιστα δε χαρακτηρίσθηκα Κασσάνδρα για αυτά που έλεγα. Φρονώ πως αν με άκουγαν από τότε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην ολοκλήρωση του έργου.
Κάνοντας τον απολογισμό μου κατατείνω στο ότι ήταν μεγάλο λάθος μου που δεν επέμενα να παραμείνω αντιδήμαρχος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της γέφυρας Κούσιου. Διότι σήμερα και το έργο θα ήταν ολοκληρωμένο και εγώ δεν θα ήμουν μπλεγμένος πουθενά.
Παρόλα αυτά πιστεύω πως κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την κατάντια του έργου, να απολογηθούν γιατί δεν επέβαλαν ποινικές ρήτρες, να απολογηθούν γιατί δεν κήρυξαν έκπτωτο τον ανάδοχο (αν συνέβαινε αυτό θα εισέπραττε ο Δήμος την εγγυητική καλής εκτέλεσης περίπου 700.000 €), να απολογηθούν γιατί έφθασε το έργο σε διάλυση της σύμβασης και μάλιστα εις βάρος του Δήμου.
Τελικά το μάρμαρο ποιος θα το πληρώσει. Όλα είναι καλά, όλα είναι τέλεια.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι όλες και όλους για τις άγιες ημέρες που ακολουθούν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ