Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ -- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σχετικα με την Υπουργικη Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 3336 στις 11 Δεκεμβρίου 2014, και με την οποία ορίστηκαν τα κριτήρια αναγνώρισης για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών διαπιστώνουμε με μεγάλη μας έκπληξη πως μόνο η Ημαθία απ όλη την Ελλάδα αποτελεί την τρανταχτη εξαίρεση , σαν να πρόκειται για άλλη «χώρα». Τα δυσθεώρητα όρια που έχουν τεθεί για τον νομό μας κάνουν σχεδόν απαγορευτική την δημιουργία Νέων Ομάδων
Παραγωγών -σε αντίθεση με τα όσα ωραία επικαλούνται οι Υπουργοί Γεωργίας περί ανάπτυξης μέσω των ομάδων παραγωγών στην νέα Κ.Α.Π. 2015-2020.
Γιατί τόση τεράστια διαφορά ανάμεσα στον νομό Ημαθίας και τους όμορους νομούς Πέλλας και Πιερίας για ίδια προϊόντα ;Δεν συζητάμε για την υπόλοιπη Ελλάδα οπου τα όρια είναι αστεία .
Γιατί αυτή η διάκριση ; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και ποιά συμφέροντα; Το μόνο που δεν εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των αγροτών της Ημαθίας.
Είναι εύκολο κανείς να το καταλάβει. Εθνικη πολιτική για το ροδάκινο και τα ωποροκηπευτικά δεν γίνεται με τερτίπια και ρουσφετολογικές διατάξεις . Με αποκλεισμούς από την μια και μεροληπτικές συμπεριφορές από την άλλη. Με στοχοποίηση ενός και μόνον νομού (του Ν. Ημαθίας δηλ.)και των αγροτών του.
Οι αγρότες και οι μη «Ομαδοποιημένοι» Συνεταιρισμοί της Ημαθίας καλούμε:
Τον Υπουργό Α.Α.Τ. κ. Καρασμάνη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ Κουκουλόπουλο να να αποσύρουν άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση και να την επαναφέρουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια
σταθμά για όλους τους νομούς της χώρας με ομοειδείς δράσεις και προϊόντα .
Τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν άμεσα.
Την αντιπεριφέρεια της Ημαθίας να πάρει θέση και να στηρίξει τον αγώνα μας, για την άμεση απόσυρση της συγκεκριμμένης διάταξης και την εξομοίωση των όρων και των ορίων για όλους .
Τους Δήμους της Ημαθίας τους Συνεταιρισμούς αλλά και τους αγρότες του Νομού που πλήττονται βάναυσα από την συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα τα πούμε στους δρόμους της Ημαθίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ