Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ "ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.

Από τις 6 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να μπουν στο πνεύμα των γιορτών επισκεπτόμενοι το «Δάσος των Χριστουγέννων» που θα λειτουργήσει στο φράγμα στη Βέροια.
Για δεύτερη χρονιά θα στηθούν γιορταστικά, πολύχρωμα περίπτερα, λούνα παρκ, παιχνιδότοποι κλπ
Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του «Δάσους των Χριστουγέννων δόθηκε συνέντευξη

τύπου, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VEGALINE Φώτης Μιχόπουλος και η υπεύθυνη πολιτιστικού προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου.
Όπως είπε ο κ. Σοφιανίδης «συνεχίζεται και φέτος το περσινό εγχείρημα, καθώς η ανταπόκριση που υπήρξε μας έκανε να αισθανθούμε υποχρεωμένοι να το επαναλάβουμε και φέτος. Ελπίζουμε και πιστεύουμε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές, δεδομένου ότι η συνεργασία μας με την εταιρεία που το υλοποιεί ήταν πολύ καλή. Μάλιστα φέτος θα υπάρξει εμπλουτισμός με την παρουσία περιπτέρων και πολιτιστικών δράσεων απ΄ όλον το Δήμο Βέροιας
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού σημείωσε «ότι η ύπαρξη και λειτουργία του «Δάσους των Χριστουγέννων» θα τονώσει τον τουρισμό της περιοχής καθώς θα έρθουν επισκέπτες κι από άλλες περιοχές. Είναι μια ευκαιρία για πολλούς να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά να επισκεφτούν και τα αξιοθέατα του τόπου μας με πρώτη τη Βεργίνα που βρίσκεται πλησίον. Θα δοθεί ακόμα η ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες, να «διαφημιστεί» δηλαδή, το κοινό εισιτήριο με το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους τάφους της Βεργίνας, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό μας Μουσείο»
Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχόπουλος τόνισε ότι «η Βέροια έχει επιλεγεί από πέρσι γιατί βρίσκεται σε κομβικό σημείο, μπορούν να έχουν πολύ εύκολα πρόσβαση και επισκέπτες από Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πέλλα κ.ά και ταυτόχρονα διαθέτει αυτό το πανέμορφο τοπίο και το απαραίτητο δάσος για να γίνει το χριστουγεννιάτικο χωριό.
«Φέτος», όπως είπε, « οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, ενώ θα υπάρχουν και πακέτα προσφορών. Επί παραδείγματι η χρήση κάθε παιχνιδιού θα κοστίζει 2 ευρώ. Εάν κάποιος πάρει 3 εισιτήρια θα έχει συν ένα δώρο, κοκ
Παράλληλα τα σχολεία θα μπορούν να έρχονται και με 3 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε 5-6 παιχνίδια. Επίσης η χρήση για όλα τα ΑΜΕΑ θα είναι εντελώς δωρεάν.
Ακόμα όσοι θελήσουν να ενοικιάσουν κάποιο περίπτερο για την επιχείρησή τους οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές».
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για να στηθεί το «Δάσος των Χριστουγέννων»αγοράζονται από την πόλη της Βέροιας, όπως και το προσωπικό που θα δουλέψει θα είναι από την περιοχή.
«Στόχος μας», είπε, είναι να γίνει όσο το δυνατόν ομορφότερο και η πόλη να θεωρήσει ότι είναι κάτι δικό της»
Η κ. Καραγιαννίδου αναφέρθηκε στις δράσεις της ΚΕΠΑ λέγοντας πως θα στηθεί εξέδρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα του 12ημέρου, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και παραδοσιακών συγκροτημάτων.
Η ΚΕΠΑ θα έχει δικό της περίπτερο ενώ θα υπάρχει και δεύτερο περίπτερο του Δήμου Βέροιας, τουριστικό, ώστε να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.
Όπως προαναφέρθηκε η λειτουργία του «Δάσους των Χριστουγέννων» θα αρχίσει από τις 6 Δεκεμβρίου και θα λήξει στις 6 Ιανουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ