Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Νεα Δημοσκόπηση απο την Pubilc Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή.

.Διεύρυνση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα «Η Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο». Οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το κομματικό σύστημα και πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει.
Συγκεκριμένα προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pubilc Issue για τις βουλευτικές εκλογές:

ΣΥΡΙΖΑ 29%
ΝΔ 27,5%
Χρυσή Αυγή 10%,
ΚΚΕ 7%,
Ποτάμι 7%,
ΠΑΣΟΚ 6%,
ΑΝΕΛ 4%,
ΔΗΜΑΡ 3,5%
Λοιπά κόμματα 6%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 48% έναντι 39%. Ωστόσο, πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η αναμέτρηση θα κριθεί με μικρή διαφορά.
Το 36% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 44% έναντι 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.
Στη δημοτικότητα των κομμάτων, την πρώτη θέση μοιράζονται με 36% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και ακολουθούν το ΚΚΕ (35%), οι ΑΝΕΛ (27%), το ΠΑΣΟΚ (21%) και η Χρυσή Αυγή (11%).
Μοιρασμένες είναι οι γνώμες όσον αφορά στην αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών. Το 50% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται, ενώ το 48% υποστηρίζει το αντίθετο.
Παράλληλα, το 64% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα «πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση», ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται το 27% των ψηφοφόρων.
Τέλος, η συνολική άποψη των πολιτών για τη λειτουργία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δείχνει ξεκάθαρα την κρίση εμπιστοσύνης στο κομματικό σύστημα, αφού το 76% (στην ερώτηση για την κυβέρνηση) και το 85% (στην ερώτηση για την αντιπολίτευση) είναι δυσαρεστημένοι και μόνο το 23% και 14%, αντίστοιχα, ικανοποιημένοι

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ