Τρίτη 22 Απριλίου 2014

<ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ>.. -- ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΙΚΟ ΜΠΕΚΗ.


ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Από όλες τις δημοτικές παρατάξεις ακούγεται διαρκώς η συνηθισμένη καραμέλα «είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ». Κουβέντα μεγάλη και εντελώς παραποιημένη, καθώς η εξάρτηση από παράγοντες και κόμματα είναι εξόφθαλμη. Κανένας δεν είναι στην ουσία ανεξάρτητος ούτε ο κ. Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος εντελώς ανερυθρίαστα βγαίνει φωτογραφίες με βουλευτές που ψηφίζουν μνημόνια και όλους τους εκλεκτούς της συγκυβέρνησης, ούτε ο κ. Βοργιατζίδης , που επισήμως έλαβε το δαχτυλίδι και αποτελεί συνέχεια της θητείας Ουσουλτζόγλου , της οποίας,
εξάλλου, ακόμη αποτελεί μέλος της διοίκησης που βαρύνεται με ευθύνες. Ούτε, ακόμη, αποτελεί ανεξάρτητο υποψήφιο ο κ. Παπαγιάννης, καθώς είναι γνωστό, ότι στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές εποφθαλμιούσε τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπόλαρη, σήμερα δε, στηρίζεται από πρώην βουλευτές και μέλη της τωρινής κυβέρνησης.
Και για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, οι Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας είναι ο μόνος συνδυασμός που έγραψαν, είπαν και λένε, σε κάθε ευκαιρία, ότι στηρίζονται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους.
Καθαρή κουβέντα 1: Δεν υπάρχει , λοιπόν, κανείς ανεξάρτητος. Το μόνο που υπάρχει είναι η επιμελώς κρυμμένη ταυτότητά τους, για να «ψαρεύουν σε θολά νερά».
Κυκλοφορεί επίσης παρασκηνιακά μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία προς τον κόσμο που, πληττόμενος από τα μνημόνια, δεν έχει δουλειά ή απασχολείται προσωρινά στα λεγόμενα πεντάμηνα του δήμου. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, έτσι ώστε να ανανεωθούν συμβάσεις ή να βρουν -προσωρινή εννοείται - απασχόληση οι άνεργοι, με αντάλλαγμα την ψήφο. Το κακό είναι ότι αυτές οι ίδιες θέσεις δίνονται και ξαναδίνονται σε διαφορετικά πρόσωπα που μέσα στην απελπισία για μια θέση δεν γνωρίζουν ότι η ίδια αυτή θέση έχει δοθεί και σε άλλους δέκα, εκτός από αυτούς.

Καθαρή κουβέντα 2: Και ποιος θα πάρει τη θέση τελικά; Αυτός , φυσικά, που έχει το μεγαλύτερο μέσο. Δε γίνεται να βολέψουν σε 30, αμφιλεγόμενες βεβαίως, θέσεις δεκαπλάσιο αριθμό ατόμων!
Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και σχετικά με την πληθώρα διαφημίσεων σε blogs και εφημερίδες από τους νυν υποψηφίους δημάρχους. Αυτές είναι ξεκάθαρα πληρωμένες διαφημίσεις και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ρεπορτάζ. Και ποια είναι η καταφανέστερη απόδειξη; Οι ενεργοί πολίτες , ενώ στέλνουν καθημερινά δελτία τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα blogs, δέχονται μια απίστευτη απαξίωση από τα εν λόγω μέσα, με αποκορύφωμα τη μη ανακοίνωση των επόμενων 40 υποψηφίων του συνδυασμού, η
οποία σχεδόν αποκρύφτηκε από πολλές εφημερίδες και από ορισμένα μπλογκς της πόλης.

Καθαρή κουβέντα 3: Μέχρι ποιο σημείο επιτρέπεται η ασύδοτη διαφήμιση από τα μέσα σε προεκλογική περίοδο; Τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί ΑΠΟ ΠΟΥ τα έχουν και ΑΠΟ ΠΟΥ ελπίζουν οι κ.κ. υποψήφιοι δήμαρχοι να τα ανακτήσουν στο μέλλον ; Γιατί, αν απαντήσει κάποιος, ότι τα βάζουν από την τσέπη τους για το καλό της πόλης , συγνώμη… αλλά θα πέσει πολύ γέλιο !

Μπέκης Νίκος
υποψήφιος δήμαρχος με τους Ενεργούς Πολίτες για το Δήμο Βέροιας-Ανατροπή Τώρα!

3 σχόλια:

  1. Και μετά την ανάγνωση του κειμένου έρχεται αβίαστα η ερώτηση: Η ειλικρίνεια του κ. Μπέκη τον καθιστά αυτόματα καλύτερο από τους υπόλοιπούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κυκλοφορεί επίσης παρασκηνιακά μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία προς τον κόσμο που, πληττόμενος από τα μνημόνια, δεν έχει δουλειά ή απασχολείται προσωρινά στα λεγόμενα πεντάμηνα του δήμου. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, έτσι ώστε να ανανεωθούν συμβάσεις ή να βρουν -προσωρινή εννοείται - απασχόληση οι άνεργοι, με αντάλλαγμα την ψήφο. Το κακό είναι ότι αυτές οι ίδιες θέσεις δίνονται και ξαναδίνονται σε διαφορετικά πρόσωπα που μέσα στην απελπισία για μια θέση δεν γνωρίζουν ότι η ίδια αυτή θέση έχει δοθεί και σε άλλους δέκα, εκτός από αυτούς." ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ) Ο ΔΕ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑΖΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητοι κομμάτων είναι 3 (με αλφαβητική σειρά), Μαρκούλης, Παπαγιάννης και Σκουμπόπουλος. Όλοι οι άλλοι, και σεις κε Μπέκη, δεν μπορείτε καν να βάλετε ένα άξιο συμπολίτη μας στον συνδυασμό σας αν έχουν διαφορετική γνώμη τα κόμματα που σας στηρίζουν. Είδαμε τί έγινε με την Σεμπιχά στην Ροδόπη. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ προσκύνησε τον Τσίπρα, που προσκύνησε το τουρκικό προξενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ