Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

60 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΝΩ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ .

6Ο  Υποψηφιους ανακοινωσε ο Αντωνης Μαρκουλης υποψηφιος δημαρχος Βεροιας με τον συνδυασμο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ χθες το βραδυ στο ΣΙΝΕ ΣΤΑΡ.Στην ομιλια του αναφερθηκε στις φημες που τον ηθελαν να μην κατεβαζει συνδυασμο ,λεγωντας χαρακτηριστικα οτι καποιοι επιθυμουσαν να κανουν εκλογες χωρις εμας.Εξαπελυσε επιθεση στην τωρινη διοικηση του Δημου κατηγορώντας την για μνημονιακη πολιτικη τυπου Φουχτελ,ενω επιθεση εξαπελυσε και στον Κ Βοργιατζιδη καθως και στον Κ Καραπαναγιωτιδη.Τελος παρουσιασε και 60 υποψηφιους με τον συνδυασμο του θεωρώντας βεβαιη την νικη του.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι, 
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την συγκλονιστική σας
παρουσία, η οποία δίνει την απάντηση που πρέπει στους σεναριογράφους εκείνους που όλο αυτό το διάστημα διέδιδαν ότι θα απέχουμε από την εκλογική αναμέτρηση της 18ης του Μάη του 2014.

Είναι ευνόητο τι εξυπηρετούσε αυτή η φημολογία που μεσολάβησε από την επίσης μεγαλειώδη παρουσία σας στη συγκέντρωση μας στις 17 Γενάρη μέχρι την σημερινή.
Θέλουν να κάνουν εκλογές χωρίς εμάς, χωρίς εσάς και με την μικρότερη δυνατή συμμετοχή γιατί φοβούνται την λαϊκή ετυμηγορία.Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας σταματήσουν. Τους προειδοποιούμε, να σταματήσουν αμέσως την κινδυνολογία, την άκρατη υποσχεσιολογία και τους εκβιασμούς.Η πρακτική τους αποτελεί πρόκληση, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία που χαρακτηρίζει τις θητείες τους στα τοπικά ζητήματα και με το γεγονός ότι η χώρα μας βιώνει την δυσκολότερη πολιτικοοικονομική συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών.Οι αντιλαϊκές έξωθεν επιβαλλόμενες πολιτικές οδήγησαν τους πολίτες στην εξαθλίωση, την χώρα στην κοινωνική και οικονομική κατάρρευση και φυσικά κατά λογική συνεκδοχή την τοπική αυτοδιοίκηση σε τέλμα.

Οι δημότες που όχι απλά δηλώνουν αλλά πραγματικά είναι μη προνομιούχοι αποτελούν πλέον ισχυρή πλειοψηφία.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, ξεκομμένη από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, παρατηρεί τα τεκταινόμενα όχι απλά με εύγλωττη σιωπή αλλά επιπροσθέτως ενδίδοντας στην λογική των μνημονίων για την «δήθεν» σωτηρία της χώρας και στα κελεύσματα των Φούχτελ ως σωτήρων.Μάλλον έχει στοιχηματίσει ότι μπορεί να αποδεικνύει την ανυπαρξία της καθημερινά, επιδεικνύοντας την εικόνα μίας αποδιοργανωμένης δημοτικής αρχής, η οποία είναι ανίκανη να διαχειρισθεί ακόμη και χρήματα που προήλθαν από χαριστικές πράξεις. Είναι γνωστή σε όλους μας η δωρεά των Αφών Κούσιου για την κατασκευή γέφυρας στο κτηνιατρείο και διαπιστωμένη η αδυναμία ολοκλήρωσης ενός έργου που πραγματικά θα προσφέρει ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Και φυσικά δεν είναι μυστικό ότι σε όλα τα μεγάλα έργα που ανέλαβε να υλοποιήσει η παρούσα δημοτική αρχή (δρόμος Σέλι-ΆνωΣέλι, Κολυμβητήριο κ.ά.) υφίσταται ήδη εμπλοκή, ενώ κάποια εξ αυτών προκάλεσαν ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Δήμος μας, που αποτελεί ούτως ή άλλως γεωγραφικό σταυροδρόμι, τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα μόνο προς τα πίσω με ευθύνη και της παρούσας δημοτικής αρχής. Το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα ανύπαρκτα έργα υποδομής, η έλλειψη καθαριότητας, η έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής, η έλλειψη μέριμνας για τα αδέσποτα, η εγκατάλειψη των χωριών που αποτελούσαν δημοτικές οντότητες, η απομάκρυνση μίας Πανεπιστημιακής Σχολής και ενός Μεταπτυχιακού Τμήματος αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της παρούσας δημοτικής αρχής.
Βεβαίως η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν παρέλειψε προ της άτακτης αποχώρησής της από τα πράγματα να αφήσει την σφραγίδα της στο υποτιθέμενο μεγάλο έργο της ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ανυπέρβλητες δυσχέρειες στην κυκλοφορία της πόλης.
Και φυσικά δεν προκαλεί οποιαδήποτε απορία το γεγονός ότι ως συνεχιστής της δικής της πορείας επελέγη από την ίδια ο στενός συνεργάτης της κ. Βοργιαζίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ». Άραγε πόση γνώση πρέπει να έχει κάποιος για να αναπτύξει τέτοια δράση αποδιοργάνωσης μιας πόλης;

Από την άλλη ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» επικαλείται αφενός μια δήθεν ανεξαρτησία του και αφετέρου την παρουσία του στα κοινά για να πείσει ότι διαθέτει γνώση και εμπειρία.


Αναφορικά με το πρώτο υποκρίνεται καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι όλες οι πολιτικές του επιλογές (είτε ως υποψήφιος Βουλευτής, είτε ως υποψήφιος νομαρχιακός Σύμβουλος, είτε ως υποψήφιος νομάρχης είτε ως αντιπεριφερειάρχης) είχαν πάντα συγκεκριμένο κομματικό χρίσμα και χρώμα. 

Αναφορικά με το δεύτερο και αν αποδεχθούμε ότι διαθέτει γνώση και εμπειρία-τόσα χρόνια καβάλα στο άλογο κάτι θα έμαθε από ... ιππασία- αλλά πάντως από το ανύπαρκτο έργο του δεν επιβεβαιώνεται. Κάνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης ότι δεν βλέπει πως πλέον η Ημαθία και επί των θητειών του είτε ως Αντινομάρχη, είτε ως Νομάρχη, είτε ως Αντιπεριφερειάρχη, μετατράπηκε από την Καλιφόρνια της Ελλάδος σε Σαχάρα και από πέμπτος εξαγωγικός νομός έχει καταταγεί στις τελευταίες θέσεις των φθινουσών περιοχών της Ελλάδος.

Αμφότερους Βοργιαζίδη- Καραπαναγιωτίδη τους ενώνει το ψέμα, αλλά και κάτι άλλο. Οι σύμβουλοι της απερχόμενης, πρώην ενιαίας δημοτικής αρχής, οι οποίοι πλέον έχουν διασκορπιστεί στο ένα ή στο άλλο ψηφοδέλτιο, όχι φυσικά με όρους πολιτικούς, αλλά με κριτήριο την αυτοσυντήρησή τους.

Με καμάρι μιλάνε για χρόνια πολιτικής εμπειρίας και υπηρέτησης του λαού. Κάνουν προγραμματισμούς και προτείνουν λύσεις που θα έπρεπε στα τόσα χρόνια πολιτικής τους πορείας να τα είχαν ήδη υλοποιήσει. Ευρισκόμενοι σε θέση ισχύος και έχοντας στα χέρια τους υλικό και ευκαιρίες, που πήγαν ανεκμετάλλευτες, έρχονται τώρα να μας πουν Τι; Συγνώμη δεν μπορέσαμε αλλά θα μπορέσουμε τώρα; Όχι κύριοι, ήρθε η ώρα να πάτε στο σπίτι σας! Σας δοκιμάσαμε μία-δύο-τρεις, πολλές φορές και δεν μας κάνετε γιατί πολύ απλά δεν κάνατε τίποτα. Οι ευκαιρίες τελείωσαν. Είχαν την τύχη αυτού του τόπου στα χέρια τους και αντί να τον ανεβάσουν σε βάθρο ψηλό, τον έστειλαν στα τάρταρα.
Απέναντι σ’ αυτήν την πραγματικότητα υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να διεκδικήσουν την εφαρμογή μιας άλλης τοπικής Αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικότερα τον αδύναμο δημότη και με βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό, την αντίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές και την διευκόλυνση στο μέτρο του δυνατού της επιχειρηματικότητας.
Προτεραιότητά μας είναι ο δημότης. (Υπάρχουν -ανοίγω παρένθεση-σήμερα στην πόλη μας άνθρωποι που πεινάνε. Πρόσφατα μου αναφέρθηκε ότι συμπολίτης καθισμένος στο πεζοδρόμιο, ζήτησε από διερχόμενη κοπέλα ένα τσιγάρο για να διασκεδάσει την πείνα του. Όπως της είπε λίγο μετά, είχε να φάει μια εβδομάδα.)

Θα ήθελα να εξηγήσω ότι πιστεύω στην αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία διασφαλίζει η συμμετοχική δημοκρατία. Διεκδικώ το αυτονόητο, τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν.

Οι συνεργάτες μου και εγώ θεωρούμε ότι η ορθολογιστική διοίκηση του Δήμου μας μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου ζωής των δημοτών. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος μας.

Βασική επιδίωξη μας είναι η συναίνεση και η συνεργασία των πάντων. Αυτή θα επιτευχθεί δια της θέσεως σε λειτουργία θεσμικών διαδικασιών, όπως τα δημοψηφίσματα που προβλέπει ο Καλλικράτης. Δεν ξεχωρίζουμε και δεν διακρίνουμε κανέναν. Προτεραιότητα, έχει ο δήμος μας. Επίκεντρο της δράσης μας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ο δημότης μας.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Ξέρουμε ότι η έλλειψη υποδομών είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως υπάρχουν τα μέσα και οι πόροι-που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.

Τα πλεονεκτήματα του Δήμου μας είναι τεράστια και η αξιοποίηση τους είναι μονόδρομος.

Α. Ο χρυσοφόρος κάμπος μας με την παραγωγή όλων σχεδόν των φρούτων αποτελεί μέσο για να προβληθούμε παγκοσμίως.
Β. Το μοναδικό στον κόσμο ιστορικό εύρημα των βασιλικών τάφων της Βεργίνας από μόνο του αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών με τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο μας. Η έλλειψη όμως έργων υποδομής ασφαλούς πρόσβασης εξασθενίζει αυτήν την δυνατότητα.
Γ. Οι δύο ορεινοί όγκοι, των Πιερίων και του Βερμίου, αποτελούν μοναδικές πηγές φυσικού κάλους και ομορφιάς, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορούν να συγκεντρώσουν πλήθος τουριστών τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Δ. Το κέντρο του Δήμου μας διασχίζει το μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας. Ο Αλιάκμων ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς. Δυστυχώς όμως το αριστούργημα αυτό της φύσης που είναι ευλογία για τον τόπο μας παραμένει εδώ και πολλές δεκαετίες αναξιοποίητο.
Ε. Ο Τριπόταμος, επίσης είναι το πλέον αναξιοποίητο στολίδι του Δήμου μας. Δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς μαζί του και όμως θα μπορούσε να αποκτήσει επισκεψιμότητα τόσο για τους Δημότες μας όσο και για τους τουρίστες.
ΣΤ. Και τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο θρησκευτικό πολιτισμό της Βέροιας την αποκαλούμενη και μικρή Ιερουσαλήμ. Χώροι όπως οι 40-42 Βυζαντινές Εκκλησίες, ο Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, η Παναγία Σουμελά, το Τζαμί, η Εβραϊκή συνοικία, αποθησαύρισμα αιώνων για τον τόπο μας, αποτελούν ομοίως πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από ολόκληρο τον κόσμο. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό, σε συνεργασία με φορείς όπως η Μητρόπολη και η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Δεσμευόμαστε επίσης να προωθήσουμε και την αξιοποίηση των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας στο μέτρο του δυνατού.

Δεσμευόμαστε τέλος να βάλουμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που κυριολεκτικά έχουν βαλτώσει, όπως:

α. στην ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου,
β. στην ολοκλήρωση του δρόμου Σέλι-Άνω Σέλι,
γ. στην ολοκλήρωση της γέφυρας των Αφών Κούσιου που κινδυνεύει να αποτελέσει το δικό μας γεφύρι της Άρτας.
Επί του παρόντος η μικρότερη συνεισφορά μας θα είναι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να κινήσουμε διαδικασίες έτσι ώστε με την δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή των δημοτών να διαμορφώσουμε άξονες ενός προγράμματος προοδευτικού και υλοποιήσιμου.

Φίλες και φίλοι δώσαμε στον συνδυασμό μας ένα όνομα που ανταποκρίνεται στην αντίληψη μας ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος, έχει ο δημότης.

Μια περιοχή σπάνια σε ομορφιά, φυσικό πλούτο και πολιτισμό δεν της αξίζει αυτή η κατάντια. Πολύ περισσότερο δεν αξίζει στους δημότες της κάτι ανάλογο.
Υπόσχομαι ότι μαζί με τους συνεργάτες μου θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουμε την εικόνα αυτού του τόπου προς το καλύτερο. Από εσάς ζητώ να μας στηρίξετε, να στηρίξετε τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας με όλες σας τις δυνάμεις. 

΄Η θα οδηγήσουμε το καράβι στο λιμάνι ή θα το οδηγήσουν οι άλλοι στην ξέρα. Από εσάς εξαρτάται. Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι νικηφόρος-το χρωστάμε στον τόπο μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

1. ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα
3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Νικόλαος
4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Φωτεινή
5. ΑΡΣΕΝΑ Κωνσταντίνα
6. ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ Σταύρος
7. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Γιάννης
8. ΣΑΝΙΔΑ Βασιλική
9. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
10. ΓΙΟΥΒΑΤΣΙΚΛΑΡ Γεώργιος
11. ΓΚΙΛΤΣΗ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Ευφροσύνη
12. ΔΑΒΟΡΑΣ Αστέριος
13. ΔΑΜΚΑΛΗΣ Δημήτριος
14. ΔΑΜΟΥΛΑΣ Νικόλαος
15. ΖΑΦΕΙΡΗΣ Γεώργιος
16. ΖΗΣΗΣ Φώτιος
17. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Βασίλειος
18. ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
19. ΙΝΤΖΕΒΙΔΗΣ Βαγγέλης
20. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ Ευθαλεία
21. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Σταύρος
22. ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ Κωνσταντίνος
23. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική
24. ΚΟΥΤΟΥΛΗΣ Πασχάλης
25. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος
26. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ Δημήτριος
27. ΜΠΑΛΙΟΣ Κοσμάς
28. ΜΠΑΜΠΑΕΒΑ Γαλήνη
29. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ Μαρία
30. ΜΠΟΥΤΣΚΑΣ Χρήστος
31. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
32. ΠΑΓΟΥΡΑΣ Θωμάς
33. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Φανή
34. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακή
35. ΠΕΪΟΣ Θανάσης
36. ΠΕΛΤΕΚΗΣ Νίκος
37. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΟΥ Φωτεινή
38. ΠΕΤΡΙΔΟΥ Ζωή
39. ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ Ηλίας
40. ΣΑΒΒΙΔΗΣ Γεώργιος
41. ΣΑΒΒΙΔΗΣ Νικόλαος
42. ΣΑΒΒΙΔΟΥ Ελισάβετ
43. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γρηγόριος
44. ΣΕΡΔΑΡΗΣ Αντώνιος
45. ΣΙΡΣΙΡΗΣ Φώτης
46. ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
47. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Γεώργιος
48. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος
49. ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΣ Σωτήριος
50. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Γιάννης
51. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ Κατερίνα
52. ΣΥΝΑΧΕΙΔΗΣ Χρήστος
53. ΤΟΥΠΕΞΗΣ Κυριάκος
54. ΤΣΕΚΑ Ελένη
55. ΤΣΕΛΙΟΣ Στέφανος
56. ΤΣΙΝΑΦΟΡΝΙΩΤΗΣ Ανδρέας
57. ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ Αρετή
58. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Αλέκος
59. ΨΩΜΙΑΔΟΥ Μαρία

60. ΑΣΗΜΙΔΟΥ Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ